ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Після повномасштабної війни агросектор зазнав втрат на рівні близько 30% свого потенціалу

Після повномасштабної війни агросектор зазнав втрат на рівні близько 30% свого потенціалу
298721 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ворожі вторгнення створили надзвичайні виклики для сільського господарства, змушуючи сільгосппідприємства зіштовхуватися з серйозними фінансовими втратами. Про це заявив Віктор Канцурак, Державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України. Він зауважив, що близько 20% сільськогосподарських земель наразі перебувають у зоні окупації. Внаслідок війни великі території стали мінометними полями або були забруднені вибухонебезпечними предметами. Тому підтримка та фінансування для аграріїв стали критично важливими.

Інесса Андрієтті, член правління Фонду зазначила, що за результатами опитування понад 2 тисячі малих фермерів планують розширення виробництва та залучення інвестицій. За її словами, 56% агропідприємств планують розширити свої виробничі масштаби у 2024 році, а 53% фермерів мають намір отримати інвестиційні кредити для придбання землі. Ці дані демонструють важливість гарантій, які надає Фонд для аграріїв.

Голова правління Фонду Олег Приходько розповів про умови отримання гарантій та закликав банки до співпраці. Він зазначив, що Фонд активно співпрацює з трьома банками та планує залучати інші фінансові установи, щоб розширити можливості кредитування для якнайбільшої кількості зацікавлених аграріїв.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео