ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Швейцарія планує передати Україні додаткові 5,5 млрд доларів військової допомоги

Швейцарія планує передати Україні додаткові 5,5 млрд доларів військової допомоги
365367 ПЕРЕГЛЯДІВ

Швейцарський парламентський комітет проголосував за план надання допомоги Україні на суму 5,5 мільярда доларів у рамках більш широкого пакету, спрямованого на покращення обороноздатності Швейцарії. Цей план передбачає підтримку реконструкції та ремонту інфраструктури в Україні.

Голосування було проведено в комітеті з безпеки верхньої палати парламенту і отримало підтримку від представників лівоцентристських і правоцентристських партій. Однак праві партії виступили проти цього рішення.

Заява парламенту зазначає, що цей багатомільярдний пакет призначений як надзвичайний внесок у безпеку Швейцарії та мир у Європі через конфлікт, який триває між Росією та Україною.

Швейцарія отримує тиск від своїх західних союзників на надання допомоги Україні, хоча праві націоналісти в парламенті вимагають суворого дотримання нейтралітету.

Цей план допомоги був прийнятий менше, ніж за два місяці до міжнародної конференції високого рівня, яка має на меті допомогти встановити мир в Україні.

Раніше уряд Швейцарії оголосив про намір витратити 5 мільярдів швейцарських франків на відновлення України до 2036 року, зокрема, 1,5 мільярда франків до 2028 року.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео